Yam Thai

Contact

Straatweg 65
3051 BD Rotterdam
T: 010 2232489
W: https://yamthai.nl

 

Yam Thai

Van het heerlijke eten en het servies tot het meubilair en de sfeer. In dit kleine restaurant aan de Straatweg waan je je voor even in Thailand. 

Dat ze samen een restaurant wilden beginnen, was al snel duidelijk. Eigenaren Arjen van der Vegt en zijn vrouw Chan Roemkitjkran ontmoetten elkaar 12 jaar geleden en 9 jaar geleden openden ze Yam Thai. “We hebben net ons 9-jarig jubileum achter de rug en dat was een groot succes. We hebben een proeverij gehouden met onze gasten en het gerecht dat het beste werden ontvangen, hebben we op de kaart gezet”, vertelt Arjen. 

Baas in de keuken
Chan is de baas in de keuken. Het koken kreeg ze met de paplepel ingegoten want haar moeder had een eigen cateringbedrijf in Thailand. In Nederland heeft ze in verschillende restaurants gewerkt als chef dus aan ervaring geen gebrek. Arjen: “Eerst runde Chan de keuken in haar eentje maar nu heeft ze hulp van drie Thaise koks die ze zelf heeft opgeleid. Heel fijn, maar qua ruimte soms best een uitdaging want de keuken is niet al te groot.”

Shifts
“In ons restaurant is plek voor twintig mensen, daarom hebben we besloten om te werken met shifts. Zo houden we het behapbaar met de mogelijkheden die we hebben in de keuken en kunnen we iedereen voorzien van kwalitatief goed en lekker eten dat altijd vers wordt bereid”, legt Arjen uit.

Kwaliteit
Het behouden van die kwaliteit zoekt het stel vooral in de specifieke producten die ze gebruiken. “We werken altijd met authentieke Thaise ingrediënten die we bestellen bij een goede leverancier. Veel van onze groenten, specerijen, basilicum en wortelsoorten komen vers uit Thailand. Af en toe zijn dingen lastig te verkrijgen, maar we blijven hieraan vasthouden want dat bepaalt de smaak.”