Ver van Hier

Contact

Kleiweg 69
3051 GJ Rotterdam
T: 010 845 1336
E: dichtbij@vervanhierrotterdam.nl

Openingstijden

Maandag         8.30 – 18.00 
Dinsdag           8.30 – 18.00 
Woensdag       8.30 – 18.00 
Donderdag      8.30 – 18.00 
Vrijdag             8.30 – 18.00 
Zaterdag          9.30 – 18.00 
Zondag            9.30 – 18.00 

Ver van Hier

Een kinderboekwinkel én een koffiecafé met ontbijt, lunch en borrel in één: dat is Ver van Hier! Sinds 2014 gevestigd op de Rotterdamse Kleiweg en inmiddels onmisbaar voor de buurt. 

Eigenaresse Petra Verheij: “Als bewoner van het Kleiwegkwartier miste ik een plek waar ik ’s ochtends een vroege kop koffie kon drinken. Toen er een pand leegstond op de Kleiweg, ben ik er Ver van Hier begonnen. In eerste instantie was er een gedeelte van de winkel open en zijn we een crowdfunding-campagne gestart. Er bleek veel behoefte aan deze nieuwe plek te zijn. Mensen konden de sfeer proeven en werden hier zo enthousiast van dat zij mee wilden helpen om er een succes van te maken. Al snel was het volledige pand in gebruik.”

Huiskamersfeer

Het huiskamergevoel is uniek. Petra: “Bij ons zie je dat verschillende groepen goed met elkaar mengen. Zo gaan spelende kinderen prima samen met de mensen die achter hun laptop aan het werk zijn. Ook weten veel pubers ons na schooltijd te vinden voor een taartje. Jong of oud; alles mixt goed met elkaar!” 

Unieke collectie boeken

Naast een koffiecafé is Ver van Hier ook een kinderboekwinkel met een ruim en bijzonder assortiment kinderboeken. De collectie wordt met veel zorg uitgekozen en je kunt hier zelfs terecht voor Engelstalige kinderboeken en een ruime young adult collectie. Ben je op zoek naar een verjaardagscadeau of een kraamcadeau? Ook dan ben je hier aan juiste adres!

Plannen voor de toekomst 

In 2017 opende Petra met haar partner Seb wijnbar De Avonden, aan de andere kant van de Kleiweg. “We merkten dat er, naast een koffiecafé, ook behoefte was aan een wijnbar. Toen het pandje tegenover Ver van Hier vrijkwam, was het plan voor De Avonden snel gemaakt. Ook hier is de sfeer laagdrempelig en vind je er hetzelfde huiskamergevoel terug. Ook voor ons koffiecafé hebben we nog volop plannen. Zo zijn we niet alleen bezig met een uitbreiding van onze kaart en de openingstijden op vrijdag en zaterdag, ook zijn er plannen voor een groter terras. Zo wordt de Kleiweg nóg leuker!”