The Flower Factory

Contact

Straatweg 61A
3051 BD Rotterdam
T: 010 753 2040
E: info@the-flower-factory.nl

 

Openingstijden

Maandag        Gesloten
Dinsdag         10:00–17:30
Woensdag     10:00–17:30
Donderdag     10:00–17:30
Vrijdag            10:00–17:30
Zaterdag         09:00–17:00
Zondag           Gesloten

The Flower Factory

Bij de gezellige bloemenzaak van Saskia en Wilko de Groot koop je boeketten, planten, luxe vazen, aardewerken, bruidswerken en rouwstukken. “We vinden het belangrijk net even anders te zijn.”

Het stel begon hun zaak 9 jaar geleden. “We wonen in Spijkenisse en Wilko werkte al heel lang als bloemist in Abcoude. Ik werkte hiervoor als begeleider in een jeugdinrichting. We hadden al langer het idee om samen iets te beginnen dat dichterbij huis zou zijn en dat is The Flower Factory geworden,” vertelt Saskia.

Leren
“Ik moest ontzettend veel leren over het bloemenvak. Ik dacht ‘oh dat is gewoon lekker fröbelen’, maar niets is minder waar. Het is hard werken.” Ondanks dat vindt Saskia het heerlijk om in de winkel te staan. “Het is hier af en toe net een buurthuis, zo gezellig. We hebben veel vaste klanten en we maken altijd tijd voor een praatje.”

Op elkaar ingespeeld
Saskia koopt de bloemen in, helpt klanten in de winkel en doet de administratie. Wilko is de creatieveling van de twee want hij maakt alle boeketten en bloemstukken. “We zijn heel erg op elkaar ingespeeld. Wilko is meesterbinder dus hij heeft verstand van de verschillende stijlen en kan als geen ander inschatten wat de klant wil.”

Net even anders
Het koppel krijgt vaak complimenten over hun stukken. “We gaan met de tijd mee en werken met wat exclusievere bloemsoorten. Ook proberen we bij aanvragen mensen te adviseren met verrassende bloemcombinaties. Net even anders en niet ouderwets, daar gaan we voor.”

Duo
“We zijn een heel goed duo. We beginnen de dag altijd met een kop koffie en proosten dan op een mooie dag. Zelfs als een van ons een dagje vrij is, appen we constant. Ja, we zijn best wel een beetje klef”, lacht Saskia.