Textiel Alternatief

Contact

Kleiweg 112
3051 GW Rotterdam
T: 010 – 461 49 88
E: info@textielalternatief.nl
W: https://textielalternatief.nl

 

Openingstijden

Maandag         9.00 – 18.00 
Dinsdag          9.00 – 18.00 
Woensdag      9.00 – 18.00 
Donderdag      9.00 – 18.00 
Vrijdag             9.00 – 18.00 
Zaterdag          9.00 – 17.00 
Zondag            Gesloten

Textiel Alternatief

Samen met haar vader Cumali begon Hatice Goktas in 2004 Textiel Alternatief. Nu, 17 jaar later, is het atelier niet meer weg te denken uit de wijk.

“Mijn vader is de echte kleermaker van ons twee”, vertelt Hatice. “Hij is op jonge leeftijd in het vak gerold en gaf les toen we nog in Turkije woonden. Op het moment dat we de zaak openden, wist ik niets. Ik heb alles wat ik weet van hem geleerd.” Vader Cumali is nu 62 jaar en doet het wat rustiger aan. “Hij komt langs als er iets is of als we extra handen nodig hebben. Hij is op zijn 12e begonnen dus heeft 50 jaar hard gewerkt.”

Klantenkring
In de loop van de jaren heeft het atelier een grote vaste klantenkring opgebouwd. Hatice: “We werken voor zowel bedrijven als particulieren en met veel van hen werken we al jaren samen.” Naast het vermaken van kledingstukken maakt Textiel Alternatief bedrijfskleding en bekleden ze allerlei soorten meubels. “Omdat we voor al deze doeleinden verschillende soorten naaimachines en veel ruimte nodig hebben, hebben we nu een groot atelier aan de Zwaanshals in Rotterdam. Daar verwerken we alle opdrachten en ontvangen we geen klanten.”

Ambacht
“We zijn hier niet van de nieuwste technische snufjes”, zegt Hatice terwijl ze wijst op de ouderwetse kassa. “Dat we als bedrijf ambachtelijk blijven, vind ik heel belangrijk. Natuurlijk werken we met goede machines zodat we de hoogst haalbare kwaliteit kunnen leveren, maar een grote fabriek zullen we nooit worden. Ik hecht veel waarde aan het persoonlijke contact met klanten.”

Thuis
Na op Zuid te hebben gewoond, voelt Hatice zich al 7 jaar erg thuis aan de Kleiweg. “Ik ken hier zoveel mensen. Als ondernemer, maar ook als mama op het schoolplein, buurvrouw en als vriendin. Mijn klanten voelen inmiddels als familie.”