Sushimafia

Contact

Kleiweg 135B
3051 GN Rotterdam
T: 06 22801366 
E: info@sushimafia.nl
W: www.sushimafia.nl

 

Sushimafia

Dé plek voor avontuurlijke sushiliefhebbers. Je kunt er terecht voor klassiekers, maar ook voor experimentele varianten. 

“Een eigen horecazaak beginnen, heb ik altijd in mijn gedachten gehad”, vertelt eigenaar Nelson To. Als je bedenkt dat Nelson uit een echte horecafamilie komt, is dat niet vreemd. “Mijn ouders hebben altijd eigen restaurants gehad dus het horecaleven is me echt met de paplepel ingegoten.” 

Ervaring
“Als kok ben ik klassiek frans geschoold en heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd waardoor ik alle kneepjes van het vak goed ken. Ervaring als kok heb ik opgedaan in verschillende soorten keukens, van bistro’s tot sterrenrestaurants. Dat mijn eigen onderneming in Hillegersberg moest komen, wist ik al snel. Ik vind het publiek dat hier komt erg leuk en het dorpse gevoel spreekt me aan. Bovendien merk ik dat mensen hier open staan voor mijn concept, sushi met net dat beetje extra en een originele touch.”

Creativiteit
De sushi op de menukaart laat de veelzijdigheid van Nelson goed zien. “In de Japanse keuken kan ik echt mijn culinaire creativiteit kwijt want alle sushisoorten op de kaart heb ik zelf bedacht. Ik experimenteer met ingrediënten die je niet veel tegenkomt bij andere sushirestaurants zoals foie gras, tartaar en truffel.”

Kwaliteit boven kwantiteit
“Bij mij gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Bij sushi is het belangrijk om de basis perfect in orde te hebben. Zo heeft bijna elke sushi-chef zijn eigen azijn en recept als het gaat om klaarmaken van de rijst. Ook is kennis en de snijwijze van vis essentieel voor kwalitatief goede sushi. Als ik ooit een tweede locatie kan openen doe ik dat alleen als de kwaliteit gewaarborgd kan blijven. Ik doe dit werk niet voor het geld, maar echt omdat het mijn passie is.”