Schiebroekse Apotheek

Contact

Kleiweg 173
3051 GP Rotterdam;
T (010) 418 12 34
F (010) 461 30 38
E info@schiebroekseapotheek.nl

 

 

 

Openingstijden

Maandag         8.00 – 18.00 
Dinsdag           8.00 – 18.00 
Woensdag       8.00 – 18.00 
Donderdag      8.00 – 18.00 
Vrijdag             8.00 – 18.00 
Zaterdag         Gesloten
Zondag           Gesloten

Schiebroekse Apotheek

Hanneke Koppens is al jaren het gezicht van de Schiebroekse Apotheek. Ze begon er als beheerder in 1988 en is sinds 2006 de eigenaar.

“Het leuke van deze buurt is dat iedereen elkaar kent”, vindt Hanneke. “Veel van mijn medewerkers werken hier net als ik al heel lang dus we hebben echt een vertrouwensrelatie opgebouwd met de mensen die hier komen. Met elkaar hebben we de apotheek gemaakt tot wat die nu is.”

Farmacie
Na de middelbare school wist Hanneke al snel dat ze iets exacts wilde studeren. “Scheikunde vond ik te abstract en het werken in een laboratorium trok me niet. De studie Farmacie is daarentegen veel meer op mensen gericht, daarom heb ik daar toen voor gekozen.” Na haar studie ging ze aan de slag bij de Schiebroekse Apotheek. “Ik begon er toen we nog aan de Uitweg zaten. Een veel te klein pand met een heel slechte indeling. In 1994 verhuisden we naar de huidige locatie en daar hebben we in 2005 het naastgelegen pand bijgetrokken. Echt een verademing.”

Ondersteuning en persoonlijk contact
Het bieden van extra ondersteuning vindt Hanneke een van haar belangrijkste taken. “Een apotheek is laagdrempeliger dan een huisarts dus wij zijn er voor die extra uitleg en check of alles goed gaat. We werken zoveel mogelijk samen met de artsen en zorgen ervoor dat de medicijnen blijven passen bij de patiënt.” Ook het persoonlijke contact is iets waar je op kunt rekenen bij de Schiebroekse Apotheek. Hanneke: “Zo gaan we steeds vaker langs bij mensen thuis. Vooral ouderen geven we zo de begeleiding die ze nodig hebben. Daarnaast hebben mensen soms de behoefte om hun probleem even apart aan ons te vertellen, daarvoor hebben we twee spreekkamers. Het is belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen om hun verhaal te doen.”

Uitdaging
Als het gaat om de toekomst ziet Hanneke grote uitdagingen voor haar en het team. “Steeds meer medicijnen zijn niet leverbaar en daar moeten we als branche oplossingen voor zien te vinden. Dat zorgt voor onrust en vooral voor verwarring bij patiënten. Onze taak om mensen te begeleiden bij hun medicijngebruik zal dus nog belangrijker worden.”