Salt & Pepper

Contact

Straatweg 55a
3051 BD Rotterdam 
T: 010 218 44 44
E: Info@saltenpepper.nl

 

Openingstijden

Maandag         Gesloten  
Dinsdag           9.00 – 17.30 
Woensdag       9.00 – 17.30 
Donderdag      9.00 – 21.00 
Vrijdag             9.00 – 21.00 
Zaterdag         8.00 – 16.00 
Zondag           Gesloten

Salt & Pepper

Al meer dan 20 jaar is de kapsalon van Lammy Dekker en Trynette Pico aan de Straatweg een begrip als het gaat om behandelingen voor haar en huid.

 “We zijn dan wel een groot bedrijf, maar het is hier net een buurtcafé”, zegt salonmanager Rian Roos. “We kennen alle klanten bij naam en ook de klanten onderling herkennen elkaar regelmatig.”

Op rolletjes
Rian zorgt er al 15 jaar voor dat alles op rolletjes loopt in de salon. “Met heel veel plezier zorg ik ervoor dat de kappers zich volledig kunnen focussen op het kappersvak en lekker door kunnen werken. Ik ontvang de klanten, regel de afspraken, reken af, maak het werkrooster en ontferm me over verschillende dingen achter de schermen. Eigenlijk doe ik alles behalve het knippen.”

Naam
“Lammy en Trynette zijn heel verschillend, maar vullen elkaar heel goed aan, net als zout en peper”, legt Rian uit. “Daar komt de naam van de salon vandaan. Ik noem mezelf daarom altijd grappend het ‘knoflookje’.”

Plaatje
Bij Salt & Pepper loop je blijer de deur uit dan dat je binnenkwam. Rian: “Dat is altijd ons doel. Een goede coupe maakt het plaatje af en daar gaan we voor. We gaan daarbij best ver. Heeft een klant bijvoorbeeld een specifieke wens of is er haast bij, dan kijken we altijd naar de mogelijkheden en denken we mee waar dat kan.” 

Haarwerk
Naast knippen, kleuren en visagie kun je bij Salt & Pepper ook terecht als je vragen hebt over een passend haarwerk. “Een extra dienst voor mensen die te maken hebben met haaruitval door bijvoorbeeld chemotherapie”, vertelt Rian. “We hebben hiervoor een aparte ruimte ingericht zodat we de mensen in alle rust kunnen helpen.” Daarnaast is de salon gespecialiseerd in het behandelen van problemen met de hoofdhuid. “Met een scope-onderzoek kunnen we de hoofdhuid goed analyseren en maken we een behandelplan op maat. In 99,8 procent van de gevallen lossen we het op.”