Restaurant Anahita

Contact

Bergpolderplein 5A
3051 GA Rotterdam
T: 010  4182482
E: info@restaurantanahita.nl

 

 

 

Openingstijden

Maandag         Gesloten
Woensdag      17:00 – 23:00
Donderdag      17:00 – 23:00
Vrijdag             17:00 – 23:00
Zaterdag          17:00 – 23:00
Zondag            17:00 – 23:00

Restaurant Anahita

Nederlanders laten proeven hoe lekker het eten uit Perzië is. Met dat idee begon Reza Tavihe restaurant Anahita op 9 mei in 2017.

Het restaurant is niet voor niets vernoemd naar de vrouw van Reza: Anahita. “Zij kan erg goed koken en is de baas in de keuken,” grapt Reza. “Nee hoor, we koken ook veel samen, maar zij verzint de gerechten en smaakcombinaties. Ik ben gastheer en bedien de mensen in het restaurant.”

Kruiden
Op de menukaart van Anahita staan gestoofde-, gegrilde- en barbecuegerechten, maar ook  vegetariërs en mensen die halal eten kunnen er terecht. “De Perzische keuken draait om het gebruik van mooie, zachte kruiden dus dat is bij ons niet anders. We koken traditionele gerechten dus is het belangrijk om daarbij de goede ingrediënten te gebruiken. Net als de rijst halen we de kruiden echt uit Iran want dat verschil proef je! Daarnaast komen er veel Iraniërs bij ons eten en dat zijn echte fijnproevers. Die kun je echt niet in de mailing nemen,” zegt Reza lachend. 

Nationaliteiten
Naast Iraniërs ziet Reza veel nationaliteiten aanschuiven aan de tafels in zijn kleine restaurant. “Die diversiteit maakt het werk zo leuk. Nederlanders, Marrokkanen, Turken en Antilianen weten allemaal hun weg naar ons restaurant te vinden. Alleen Chinezen heb ik nog niet gezien.” Gastvrij zijn naar de gasten toe vindt Reza het belangrijkste. “Mensen moeten zich thuis voelen in ons restaurant zodat ze zich helemaal kunnen richten op genieten van het lekkere eten. Daarnaast is hygiëne natuurlijk ook erg belangrijk, het gaat om het totaalpakket.”

Vriendelijk
“Het Kleiwegkwartier vind ik een heel gezellige wijk. De mensen zijn vriendelijk en de mentaliteit is anders dan op Zuid. Dat ze bezig zijn om het Bergpolderplein aantrekkelijker te maken, vind ik een goede ontwikkeling.”