Ortho Tan

Contact

Straatweg 67
3051 BD Rotterdam
T: 010 461 1104
E: info@orthotan.nl

 

Ortho Tan

In deze orthopraktijk aan de Straatweg helpen moeder en zoon Tan iedereen met een esthetische of functionele hulpvraag als het gaat om het gebit.

“Mijn moeder begon de praktijk in 1984 aan de overkant van de straat en sinds 2010 werken we samen”, vertelt Djien Tan. “Dat gaat heel leuk en goed omdat we privé en zakelijk zoveel mogelijk gescheiden houden. Natuurlijk hebben we te maken met uitdagingen, maar die komen bij elke samenwerking voor.”

Tandheelkunde
Na zijn studie Tandheelkunde besloot Djien om nog verder te studeren en zich te specialiseren in orthodontie. “Dat ik deze richting op zou gaan, is natuurlijk niet vreemd. Als kind raak je geïnspireerd door het werk van je ouders, maar ik heb altijd mijn eigen keuzes gemaakt. Ik vind het een heel dankbaar beroep.”  

Pubers
Die dankbaarheid zit volgens Djien in het feit dat je constant bezig bent met het helpen van allerlei soorten mensen. “We streven ernaar iedereen blij bij ons naar buiten te laten gaan. Bij pubers duurt dat vaak een tijdje omdat ze vaak zelf pas veel later het effect zien van hun beugel. In eerste instantie zien ze je als een heel vervelende man.”

Verhuizing
In 2013 is de praktijk verhuisd naar het huidige pand op nummer 67. Moeder en zoon hadden vlak ervoor eigenlijk al besloten om de oude praktijk, die erg aan modernisering toe was, te verbouwen, maar dat ging niet door. “Toen dit pand vrij kwam, konden we die kans niet laten schieten. Het was een hele open ruimte die we helemaal naar wens hebben kunnen inrichten.”  

Derde generatie
“De derde generatie staat al klaar om het stokje over te nemen”, grapt Djien. “Ik heb twee zoontjes van 10 en 2 jaar oud en de oudste heeft laatst zijn spreekbeurt over beugels gehouden.”