Katja bij Afscheid

odens uitvaart & begeleiding

Katja bij Afscheid

In 2018 begon Katja Hehenkamp met een compagnon ODENS Uitvaart & Begeleiding.  Sinds april 2021 werkt zij geheel zelfstandig en gaat zij verder onder de naam Katja bij Afscheid. 

Katja begeleidt nabestaanden van A tot Z met de organisatie van de uitvaart. De persoonlijke touch brengt zij met kleine details. Katja: “Als er iemand erg van hopjes of stroopwafels hield is het mooi dat die dan bij de uitvaart op tafel staan. Ik luister en zie, en dan weet je vaak wat er bij iemand past”

Mensen nemen voor het organiseren van een bruiloft soms wel een jaar de tijd, bij het organiseren van een uitvaart is de tijd beperkt, alles moet snel geregeld worden en daarbij kunnen details over het hoofd gezien worden. Katja: “Ik ben er om zo veel mogelijk uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat ieder op een passende manier afscheid kan nemen.”

Zonder een zichtbaar winkelpand is het lastig voor Katja om zich te laten zien in het Kleiwegkwartier. Katja woont sinds 2016 met veel plezier in het Kleiwegkwartier. De mensen uit de buurt weten haar toch al te vinden als het gaat om uitvaartbegeleiding. Ze kan haar werk vanuit huis en de auto doen.  “Ik zeg wel eens, mijn auto is mijn kantoor”

Voor haar werk is Katja vaak onderweg, want alles voor de uitvaart van een dierbare wordt samen met de familie thuis, in het ziekenhuis of bijvoorbeeld hospice geregeld. “Je kan maar één keer afscheid nemen, het gaat niet om groots of klein maar als het afscheid klopt en passend is, kun je beter rouwen. Zolang je de ruimte biedt dat er keuzes zijn, kunnen er mooie momenten ontstaan die een laatste herinnering laten leven.