Mieke Krol Advocaten

Contact

Kleiweg 151
3051 GN Rotterdam
T: 010 820 8838
E: info@miekekrol.nl

 

Openingstijden

Maandag         8.30 – 18.00 
Dinsdag           8.30 – 18.00 
Woensdag       8.30 – 18.00 
Donderdag      8.30 – 18.00 
Vrijdag             8.30 – 18.00 
Zaterdag          9.30 – 18.00 
Zondag            9.30 – 18.00 

Mieke Krol Advocaten

Mieke Krol staat sinds 2012 mensen bij die juridische hulp nodig hebben. Als advocaat is ze gespecialiseerd in jeugdrecht en familiestrafrecht.

“Dat ik advocaat zou worden, was niet zo vanzelfsprekend”, vertelt Mieke. “Voordat ik Rechten ging studeren, heb ik opleidingen uitgeprobeerd in verschillende richtingen en daarbij heb ik Sportmanagement afgerond. Toen ik daarna een master Rechten ging doen aan de Erasmus Universiteit hoorde ik van veel mensen ‘dat gaat ‘m niet worden’. Maar niets bleek minder waar.” Na ervaring opgedaan te hebben als juridisch medewerker op een advocatenkantoor startte Mieke in 2012 met collega’s een eigen maatschap.

Eigen kantoor
Na twee jaar verliet ze de maatschap en begon ze haar eigen kantoor aan de Beukelsdijk in Rotterdam. In november 2020 verhuisde ze met haar collega’s naar dit pand aan de Kleiweg. “We werken met een mooi team van in totaal acht personen waarmee we op landelijk niveau zaken aannemen. Van gezags- en omgangszaken tot familierecht en jeugdbeschermingsrecht.”

Ongeluk
Dat Mieke zich heeft gespecialiseerd in jeugd- en familiezaken komt niet uit de lucht vallen. “In de zomer van 2012 kreeg ik een ernstig ongeluk met een waterscooter waardoor ik twee weken in kritieke toestand in het ziekenhuis kwam te liggen. Hoe verdrietig en bang mijn ouders toen naast mijn bed zaten, zal ik nooit vergeten. Na deze moeilijke periode wist ik dat ik met mijn kennis ouders wilde bijstaan bij juridische kwesties.”

Stem
“Ik vind dat hun stem moet gehoord worden. Als de situatie zo is dat een uithuisplaatsing onvermijdelijk is dan moet dat uiteraard gebeuren, maar dat de ouders een stem hebben tijdens zo’n procedure vind ik heel belangrijk.” Verder staat Mieke voor laagdrempelig en persoonlijk. Zo houdt ze regelmatig telefonische spreekuren en is ze heel actief op social media. “Ik vind dat iedereen recht heeft op juridisch advies. Met vrijblijvende gesprekken en het delen van informatie draag ik mijn steentje bij.”