Merkwaardig

Contact

Kleiweg 107b
3051 GL Rotterdam
T: 010 – 2109799 
E: info@merkwaardigrotterdam.nl
W: merkwaardigrotterdam.nl

Openingstijden

Maandag         Gesloten
Dinsdag           Gesloten
Woensdag       10.00 – 17.00  
Donderdag      10.00 – 17.00 
Vrijdag             10.00 – 17.00 
Zaterdag         10.00 – 17.00  
Zondag            Gesloten

Merkwaardig

Een verfrissende winkel op de Kleiweg waar je terecht kunt voor tweedehands merkkleding, de merken American Vintage en Havaianas, woonaccessoires en sieraden: dat is Merkwaardig! 

In 2015 werden de deuren geopend van Merkwaardig. Eigenaresse Merel Handgraaf: “Vanaf mijn negentiende ben ik werkzaam in de mode. Ik heb lange tijd bij de Bijenkorf gewerkt en uiteindelijk heb ik bij één van mijn laatste werkgevers Ilona de Neef ontmoet. We besloten om tijdens Route du Nord een winkel voor één dag te openen en er onze eigen tweedehands kleding te verkopen. Dat was zo’n groot succes, daar moesten we iets mee! Als je mooie tweedehands kleding verkoopt, dan is daar zeker een markt voor. Uiteindelijk hebben we een pand op de Kleiweg gevonden en zijn we in 2015 met Merkwaardig gestart. Ilona is inmiddels verhuisd naar Ibiza, ik run de winkel nu alleen.”

Vernieuwd concept 

Het concept van Merkwaardig is uniek en vernieuwend. Merel: “Bij ons vind je niet alleen mooie tweedehands merkkleding voor dames, ook verkopen we de nieuwe collectie van American Vintage, Havaianas, woonaccessoires en sieraden. Het is uniek dat je zowel voor nieuwe als tweedehands kleding bij ons terecht kunt. De tweedehands kleding selecteren we overigens met veel zorg. Alleen de kledingstukken van hoogwaardige merken, zoals Isabel Marant, Humanoid, Acne en Vanessa Bruno, die nog passen binnen het huidige modebeeld én die er nog goed uitzien, krijgen een plekje in onze winkel.”  

Duurzaam 

Waar tweedehands kleding vroeger misschien nog als ‘stoffig’ werd ervaren, is het nu de normaalste zaak om een kledingstuk te kopen dat al eerder door iemand anders is gedragen. Merel: “Mensen zijn zich vaker bewust van duurzaamheid en willen een steentje bijdragen aan een betere wereld. Het kopen van tweedehands kleding kan daar zeker een belangrijke rol in spelen. Wij merken dat vrouwen ons steeds meer weten te vinden en er bijvoorbeeld bewust voor kiezen om een jaar lang alleen maar tweedehands kleding te kopen. Hiervoor ben je bij Merkwaardig uiteraard aan het juiste adres! En natuurlijk geven we hierbij een eerlijk advies, dat staat voorop. Onze klanten weten dit gelukkig te waarderen, veel vrouwen komen regelmatig even langs om te kijken of er nog iets nieuws is binnengebracht. Tweedehands kleding is allang niet meer stoffig en met Merkwaardig brengen we graag verandering in de wegwerpmaatschappij!”