Marques Espresso

Contact

Straatweg 53B
3051 BC Rotterdam
T: 010 737 1060

 

Marques Espresso

Het begon allemaal met koffie to go, maar nu kun je ook genieten van ijs, lunchgerechten en diverse zoetigheden in de zaak van Adil Mokhtari.

 Het pand waar Marquès inzit, op de kruising van de Straatweg met de Kleiweg, is modern en warm ingericht. “Op 22 december 2015 ben ik hier begonnen”, vertelt Adil. “Daarvoor heb ik 14 jaar in loondienst gewerkt bij McDonalds in verschillende functies, maar ik wilde graag de stap zetten naar een eigen onderneming en dat is gelukt.”

Locatie
“Het vinden van een geschikte locatie was nog best even lastig, maar ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. De Kleiweg is een leuke buurt. Iedereen kent elkaar of zegt elkaar gedag, die maatschappelijke verbondenheid vind ik fijn. Plannen om weg te gaan heb ik zeker niet.” 

Zelfgemaakt
Adil is dan wel het gezicht van Marqués, in de keuken krijgt hij veel hulp van zijn vrouw Jalila. “Alle taarten, zoetigheden en lekkere lunchgerechten maakt zij. We vinden het heel belangrijk dat veel van wat op de kaart staat zelfgemaakt en vers is, dat verschil proef je echt.”

Investeren
Van investeren en uitbreiden is Adil niet vies. “Zolang ik mogelijkheden zie om uit te breiden of verbeteringen door te voeren, blijf ik investeren in de zaak. Er staat bijvoorbeeld binnenkort een leuk nieuw product op de menukaart, maar dat wil ik nog even geheimhouden.”

 Band opbouwen
“Ik vind het leuk dat je in de horeca te maken hebt met veel verschillende soorten mensen. Elk gesprek is anders. Een band opbouwen met de mensen die hier komen vind ik leuk en belangrijk. Ik heb drie mensen in dienst, maar ben zelf ook altijd in de zaak te vinden om te zorgen voor dat stukje herkenning.”