Little Asia

Contact

Kleiweg 87A
3051 GK Rotterdam
T: 010 422 62 63

 

Openingstijden

Maandag       16:00 – 22:00
Dinsdag         16:00 – 22:00
Woensdag      Gesloten
Donderdag     16:00 – 22:00
Vrijdag            16:00 – 22:00
Zaterdag         16:00 – 22:00
Zondag           16:00 – 22:00

Little Asia

Gastvrouw Fanny Deng en chef-kok Beng Sing Lim serveren al vijf jaar het lekkerste van de Chinees-Kantonese keuken aan iedereen die bij hen komt eten.

Van geroosterd speenvarken, Singapore chili kreeft en gebakken zeebaars tot gemarineerde kip in bamboeblad. Al deze en nog veel meer typisch Aziatische gerechten vind je op de menukaart van dit gezellige restaurant aan de Kleiweg.

Overname
Fanny nam het restaurant vijf jaar geleden over van goede vrienden die besloten te stoppen wegens privéomstandigheden. “Hiervoor werkte ik als gastvrouw in een Chinees restaurant aan de Mauritsweg en daarvoor ook nog in verschillende zaken in Heinenoord. Ondanks dat ik dus al twintig jaar ervaring had in de horeca vond ik de overname best spannend. Echt eigenaar van een restaurant was ik niet eerder. Beetje bij beetje heb ik alles geleerd en nu bevalt het me heel goed.”

Menukaart
De man van Fanny, Beng Sing Lim, staat in de keuken als chef-kok. Met dertig jaar ervaring bereidt hij met veel liefde de specialiteiten die op de kaart staan. “De menukaart verzinnen we samen. We proberen dingen uit en af en toe verandert er iets qua recept.”

 Flexibel
“Het leukste vind ik dat ik het mensen naar hun zin mag maken”, vertelt Fanny. “Hebben ze een gerecht liever net iets anders of lusten ze iets niet, dan kunnen ze dat altijd aangeven want we zijn heel flexibel. Verder vind ik het leuk dat we heel veel vaste gasten hebben. Mensen uit de buurt weten ons goed te vinden.”

Bezorgen
Sinds november kun je bij Little Asia ook bestellingen laten bezorgen. “In verband met de coronacrisis hebben we deze optie ook toegevoegd aan de website. We hopen natuurlijk dat alles snel weer helemaal normaal wordt, maar zo proberen we het hoofd boven water te houden.”