Kinderkapsalon Ginius

Contact

42-C, Straatweg
3051 BG Rotterdam
T: 010 848 0459 
E: ginius@live.nl
W: https://www.kapsalon-ginius.nl

 

Openingstijden

Maandag         Gesloten
Dinsdag           09:00–18:00
Woensdag       09:00–18:00
Donderdag      09:00–17:00
Vrijdag             09:00–18:00
Zaterdag         09:00–17:00
Zondag           Gesloten

Kinderkapsalon Ginius

De kapper niet eng laten zijn voor kinderen. Met die missie begon Gini de Goeijen haar kapsalon Ginius 9 jaar geleden.

“Toen mijn dochter 4 jaar werd, had ik weer zin om iets te gaan doen. Ik werkte voor de zwangerschap ook al als kapper dus de keuze was of een opleiding gaan volgen of terug het kappersvak in. Ik heb werken met kinderen altijd erg leuk gevonden dus besloot ik een kinderkapsalon te beginnen.” Tegenwoordig kan heel het gezin bij haar terecht voor een frisse coupe want het team knipt ook volwassenen. 

Reactie

Angst voor de kapper bij kinderen heeft volgens de Gini vaak te maken hebben met de reactie van de ouders. “Als kindjes in paniek raken en hard gaan huilen, geven veel ouders daaraan toe, maar dan bevestig je eigenlijk dat de kapper eng is. Mijn advies is altijd blijf de baas en maak er geen groot ding van.” 

Stoelen

Het team van Ginius doet er alles aan om het kappersbezoek zo leuk en relaxed mogelijk te laten verlopen. Zo nemen de kappers ruim de tijd en staan er in de zaak een groot speelpaard en een brandweerauto waar kinderen op mogen zitten tijdens de knipbeurt. “Maar op schoot bij papa of mama mag uiteraard ook. Er kan gespeeld worden met speelgoed en er staat een tv om de aandacht van de kinderen af te leiden. Verder gaan we los met stoere jongens gel en maken we echte prinsessenvlechten.” 

Volwassenen

Een belangrijk doel van Gini is om meer volwassenen in de kapsalon te krijgen. “We zijn er echt voor het hele gezin, maar veel mensen weten dat niet. De komende periode gaan we proberen dat kenbaarder te maken.”