Kapsalon La Ville

Contact

Rozenlaan 1A 
3035 LH Rotterdam
T:  06 39133277

 

Kapsalon La Ville

Na zijn zaak 23 jaar aan de Zwart Janstraat gerund te hebben, is de kapsalon van Mo de Goed nu aan de Rozenstraat te vinden.

“Ik vond het tijd om te verhuizen omdat het grootste deel van mijn klanten uit deze hoek van de stad komt. Nu zit ik lekker dichtbij”, vertelt Mo die al heel vroeg wist dat hij kapper wilde worden. In het pand zat eerst een bloemenzaak dus er moest flink verbouwd worden. “Alle kappersbenodigdheden moest ik inbouwen, stroom verleggen, het plafond aanpassen en ik heb pasgeleden een nieuw strak reclamebord aan de gevel gehangen.” 

Helpen in kapsalon
“Op zich kon ik goed leren. Ik heb een grote talenknobbel. Maar op jonge leeftijd wist ik al dat ik liever praktisch bezig wilde zijn. Zo hielp ik, toen ik nog op school zat, in de weekenden mee in een kapsalon. Ik veegde de haren op en maakte schoon. Het zat er dus al vroeg in.” Mooi aan het vak vindt Mo de omgang met mensen. “Ik ben graag onder de mensen en daar draait het kappersvak echt om.” 

Ambities
De kapper is opgegroeid in Rotterdam, maar woont nu al een tijdje met zijn vrouw en twee zonen in Capelle. “Mijn jongens hebben hele andere ambities dan ik. De een wil tandarts worden en de ander leert voor vliegtuigmonteur. Dat is natuurlijk helemaal prima.”  

Kunstwerkjes
“Je bent als kapper altijd bezig met het maken van kleine kunstwerkjes. Of ik nu een man knip of een vrouw, iedereen moet tevreden de deur uitgaan.” Van kroeshaar tot Europees- en Aziatisch haar, mensen met alle haarsoorten zijn welkom in de salon. “Ik ben van alle markten thuis als het gaat om verschillende haarsoorten, maar ook mannen die op zoek zijn naar een barbier help ik graag.”