Gusto Italiano

Contact

Kleiweg 199b
3051 XJ Rotterdam
T:  06- 51 143005
E: info@gusto-italiano.nl

 

Openingstijden

Maandag         gesloten
Dinsdag           gesloten
Woensdag       11.00 – 18.00
Donderdag       11.00 – 18.00
Vrijdag             11.00 – 18.00
Zaterdag         10.00 – 17.00
Zondag            gesloten 

Gusto Italiano

Wie de winkel van Bas Hoogstad binnenstapt, waant zich voor even in Italië. Met een ruim assortiment aan Italiaanse wijnen en andere kwaliteitsproducten zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen.

“Mijn liefde voor Italië is 25 jaar geleden ontstaan tijdens een vakantie naar Toscane”, vertelt Bas. “De wijnen, het eten, de mensen. Mijn vrouw en ik voelden ons meteen thuis. Wijn dronk ik altijd al graag, maar na die vakantie heeft mijn passie zich echt ontwikkeld.”

Website
Die passie voor wijn bleef niet onopgemerkt. “Omdat wij vaak naar Italië gingen en dan wijnen meenamen, vroegen familieleden en vrienden regelmatig aan mij of ik nog een lekker wijntje had. Toen ben ik een website gestart waar mensen op een laagdrempelige manier wijn konden bestellen. Het concept sloeg aan en is uiteindelijk uitgegroeid tot deze winkel.”

Kleiwegwijn
“Italië onderscheidt zich van andere grote wijnlanden door de grote hoeveelheid autochtone druivensoorten. Er zijn bijna 500 inheemse soorten die allemaal een eigen karakter hebben en daardoor een grote verscheidenheid aan heerlijke wijnen opleveren.” Bij Bas kun je ook terecht voor echte ‘Kleiwegwijn’. “De witte en rode ‘Vino Strada Argilla’ zijn inmiddels geliefde wijnen van mensen in de wijk.”

Kennis
Ondanks dat Bas in de loop van de jaren heel wat kennis heeft opgedaan, leert hij naar eigen zeggen nog elke week bij. “Van die 500 druivensoorten heb ik er ongeveer 100 in de winkel liggen dus er valt nog heel veel te ontdekken. Ook komt het voor dat mensen op zoek zijn naar een bepaalde wijn die ik ook nog niet ken, dan help ik ze graag bij die zoektocht.”

Begrip
Gusto Italiano bestaat nu 9 jaar en zit na een aantal verhuizingen weer in hetzelfde pand als waar het toen begon. “Ik ben heel blij met deze plek. Nu komen er vooral mensen uit de buurt wijn kopen, maar ik ben druk bezig om mijn klantenkring uit te bouwen zodat de winkel hopelijk kan uitgroeien tot een begrip in Rotterdam