Gemin Mondhygiënepraktijk

Contact

Kleiweg 5a
3051GH Rotterdam
T: 010-4222272

 

Gemin Mondhygiënepraktijk

Als er iemand vol overgave met haar vak bezig is, dan is het mondhygiëniste Gladys Gemin wel. Sinds 2011 zit ze met haar praktijk aan de Kleiweg.

Gladys begon haar carrière in de mondzorg in Suriname. Daar studeerde ze af in Jeugdtandverzorging en werkte ze een aantal jaren als mondhygiënist. “In 1988 kwam ik naar Nederland en wilde ik de studie Tandheelkunde gaan volgen, maar die was erg duur. Ik heb toen gekozen voor een universitaire studie Beleid en Management Gezondheidzorg en die succesvol afgerond.

Liefde
Ik ging werken voor de gemeente Rotterdam, maar de liefde voor de mondzorg bestaan. In 2003 hakte ik de knoop door en heb ik mijn oude diploma omgezet aan de Hogeschool Utrecht. Dat ging verrassend makkelijk!” Na een aantal jaren met iemand samen te hebben gewerkt ging Gladys opzoek naar eigen pand en dat werd deze praktijk aan de Kleiweg.

Belangrijk onderdeel
“Je mond is een ontzettend belangrijk onderdeel van het lichaam. Als er iets niet goed gaat, kun je dat snel aan de toestand van de mond herkennen. Ik zie mondhygiëne echt als de basis van een gezonde mond. Een mondhygiënist zorgt namelijk voor gezond tandvlees en je tanden staan in je tandvlees. Ik zeg vaak, een huis kun je ook niet bouwen zonder een goede fundering. Dan stort de boel in, zo zit het ook met je tanden.”

Resultaat
Het mooie van dit vak vindt Gladys dat je zo snel resultaat ziet van wat je doet. “Als ik mensen advies geef over hoe ze hun mond het beste kunnen reinigen en ze daar mee aan de slag gaan, zie ik altijd snel verbetering. Soms is het zelfs zo dat we door professionele reiniging en thuis goed poetsen, protheses kunnen voorkomen.”

Voorlichting
Mondhygiënisten behandelen mensen van alle leeftijden. Een belangrijk onderdeel van haar werk vindt Gladys voorlichting. “Er zijn mensen die gewoon niet goed kunnen poetsen door een lichamelijke- of geestelijke beperking of door ouderdom. Ook kleine kinderen moeten worden geholpen door hun ouders. Al die mensen help ik graag want het goed voorlichten van jongeren en pubers kan een hoop narigheid schelen in de toekomst.”