Fika

Contact

Kleiweg 109 A – 111 B
3051 GL Rotterdam
E: info@fikarotterdam.nl

 

Openingstijden

Maandag        Gesloten
Dinsdag          Gesloten
Woensdag      Gesloten
Donderdag.     Gesloten
Vrijdag            10:00–17:00
Zaterdag         10:00–17:00
Zondag            Gesloten

Fika

In dit gezellige winkeltje van Margreet en Michiel koop je vintage, design en verschillende soorten cadeau’s.

 “We wonen al 10 jaar in de wijk en wilden al langer een fijne plek creëren waar je even kunt ontsnappen aan de alledaagse drukte en kunt snuffelen tussen mooie spullen”, legt Michiel uit. “In december 2018 was het zo ver en openden we FIKA Rotterdam in dit pand.”

Naam
“De naam slaat op een typisch Zweeds gebruik waarbij je even een momentje pakt om te relaxen en te genieten van koffie met lekkers. Dat gevoel willen we mensen in de winkel ook geven. Dat lukt goed omdat de buren die koffietentje 33rd Street Coffee runnen, vrienden van ons zijn. Met elkaar bieden we mensen een relaxte ontmoetingsplek.” 

Vintage
Van meubels, sierraden en schilderijen tot servies, bureaulampen en andere hebbedingetjes, bij FIKA is het goed toeven voor iedereen die van mooie spullen houdt. “De focus in ons assortiment ligt op vintage omdat dat de passie is van Margreet. Ze spoort mooie dingen op en vindt het heel leuk om ze vervolgens zelf op te knappen. Dat doet ze vooral met verschillende soorten meubels.” De twee hebben een aantal vaste kanalen waar ze dingen vandaan halen, maar zelf tegen een mooi item aanlopen, vinden ze het leukste. Michiel: “Dit doen we regelmatig tijdens reisjes naar Denemarken en Duitsland. ”

Stofferen
Omdat beiden ook nog een andere baan hebben, runnen ze de winkel naast hun andere werkzaamheden. “FIKA is ontstaan uit een hobby, maar we willen langzaam uitbouwen. Zo gaan we meer online doen en storten we ons binnenkort ook op het stofferen van meubels uit ons eigen assortiment. Als het allemaal haalbaar is, willen we klanten in de toekomst de optie geven om eigen meubels naar ons toe te brengen voor een nieuw jasje.”