Café ’t Halve Maatje

Contact

Kleiweg 325
3051 XR Rotterdam
T: 010 – 218 91 12
E: hethalvemaatje@gmail.com
W: http://cafe.hethalvemaatje.nl

Openingstijden

Maandag       Gesloten (eventueel af te huren)
Dinsdag         Gesloten (eventueel af te huren)
Woensdag     15.00 – 00.00
Donderdag    15.00 – 00.00
Vrijdag           15.00 – 01.00
Zaterdag        15.00 – 01.00
Zondag          14.00 – 21.00 (met sportevenementen willen wij onze deuren eerder openen) 

Café Het Halve Maatje

Voor één van de gezelligste terrassen van Nederland ben je op de Kleiweg aan het juiste adres. Café Het Halve Maatje staat bekend als hét huiskamercafé van het Kleiwegkwartier. 

Eigenaar Henk van Beek was in 2008 net twee weken terug van een lange reis toen hij het café kocht: “Ik heb altijd al in de horeca gewerkt en was al mijn hele leven bezig om een eigen kroeg te beginnen. Op een gegeven moment wilde ik er tussenuit, ik heb mijn rugzak gepakt en ben gaan reizen. Na zeven maanden kwam ik terug in Nederland en toen ik twee weken thuis was, kocht ik de kroeg. Ik woonde er in de buurt en had al gezien dat er potentie in zat. Werd het café vroeger vooral bezocht door oudere mannetjes, tegenwoordig is Het Halve Maatje een begrip in Rotterdam en een verlengstuk van de huiskamer van veel mensen in het Kleiwegkwartier. Niet alleen ouderen, maar ook gezinnen met jonge kinderen weten ons te vinden.” 

De Beste Ribben van Rotterdam 

Op de kaart van Het Halve Maatje tref je vooral dagschotels aan. Henk: “We werken niet echt met een vaste kaart, maar maken elke dag de lekkerste dagschotels met verse gerechten. Onze spareribs bleken zo populair te zijn, dat we met een tweede bedrijf zijn gestart: De Beste Ribben van Rotterdam. De spareribs worden in de keuken van Het Halve Maatje klaargemaakt en bij de klant thuis bezorgd, afhalen kan natuurlijk ook. Het publiek in het café houdt bij een bestelling de bereidingstijd bij. We maken er altijd een feestje van, ook tijdens de verschillende activiteiten die we gedurende het hele jaar organiseren.”

Huiskamer
Henk merkt dat veel bezoekers Het Halve Maatje als hun eigen thuis zien. “Dat bleek wel toen het café in 2012 werd overvallen en het nieuws al snel werd verspreid. En soms voelen mensen zich zo thuis bij ons, dat ze bij wijze van spreken zelf hun vieze borden naar de keuken brengen. Ze beschouwen Het Halve Maatje echt als hun eigen café en ik denk dat dit de reden is dat bezoekers steeds weer terugkeren naar mijn winkeltje op de Kleiweg.”