Bloemtique

Contact

Kleiweg 124A
3051 GX Rotterdam

 

Openingstijden

Maandag         9.00 – 18.00 
Dinsdag           9.00 – 18.00 
Woensdag       9.00 – 18.00 
Donderdag      9.00 – 18.00 
Vrijdag             9.00 – 18.00 
Zaterdag         9.00 – 17.00 
Zondag            Gesloten

Bloemtique

Na 6 jaar aan de Rozenlaan te hebben gezeten, verhuisde Kitty Knol eind 2020 met haar bloemenwinkel naar de Kleiweg. Na een flinke verbouwing is ze er helemaal klaar voor.

“Dat ik iets met bloemen wilde doen, wist ik al op heel jonge leeftijd”, vertelt Kitty. “Als kind maakte ik bijvoorbeeld het hele jaar door kerststukjes. Dat ik voor de opleiding tot bloemist koos, was dan ook voor niemand een verrassing.” 

Eigen zaak
Na de opleiding wist Kitty al snel dat ze een eigen winkel wilde. “Het was even zoeken naar een locatie, maar uiteindelijk kwam ik bij mijn vorige pand terecht. Dat stond al een aantal jaar leeg en moest omdat er een brand had gewoed worden opgeknapt. Ik vond het heel spannend om de zaak te openen, maar het liep meteen goed dus dat was fijn!”

Verhuizen
In oktober 2019 ging de grootschalige verbouwing van de Kleiweg van start. “Door die werkzaamheden kwam ik totaal uit het zicht te zitten en ben ik gaan kijken naar dit pand”, legt Kitty uit. “Ik heb toen de knoop doorgehakt en het gekocht. Ook hier moesten we flink aan de bak met verbouwen. We hebben alles aangepast. Behalve dat de locatie beter in het zicht zit, is het ook veel ruimer.

Uitdaging
“Als het om bloemen gaat, kan het voor mij niet gek genoeg. Ik vind het heerlijk om te experimenteren en houd ervan als mensen met bijzondere verzoeken komen. Zo heb ik ooit een fles wijn verwerkt in een boeket. Ik houd wel van een beetje uitdaging. Verder vind ik fijn aan het vak dat je altijd mensen blij maakt. Of je nu een trouwboeket of een rouwboeket maakt, je geeft mensen met een mooi bloemstuk altijd een beter gevoel.”