Bij Bio Kleiweg

Contact

Kleiweg 125-A
3051 GM Rotterdam
T: 010 418 1110
E: bioklei@pm.me

 

Openingstijden

Maandag       11:00–19:00
Dinsdag         08:00–19:00
Woensdag     08:00–19:00
Donderdag    08:00–19:00
Vrijdag           08:00–19:00
Zaterdag        08:00–17:00
Zondag          Gesloten

Bij Bio Kleiweg

Voor persoonlijk advies over gezonde voeding en een groot assortiment aan biologische en biodynamische producten moet je bij Bio Kleiweg zijn.

Toen de vorige eigenaar bekendmaakte dat hij wilde stoppen, wist Stan al snel dat hij deze biologische supermarkt wilde overnemen. “Ik kom hier al 7 jaar. De eerste 5 jaar als klant en daarna 2 jaar als werknemer. Een echte eigen onderneming heb ik nooit gehad dus toen Sasha, de vorige eigenaar, zei dat hij ging stoppen, heb ik na even nadenken de knoop doorgehakt en ben ik ervoor gegaan.” Stan runt de winkel sinds 1 juni 2021.

Opgeknapt
De winkel is grondig opgeknapt en heeft ook een nieuwe naam gekregen. “De winkel heet nu Bio Kleiweg en is helemaal opgefrist. Dat was hard nodig want het pand heeft in de voorgaande jaren niet veel onderhoud gehad.” Het leuke vindt Stan dat er veel vaste klanten in de winkel komen. “We hebben een klantenbestand van 30 jaar en dat laat zien dat mensen hier graag komen. Mensen kunnen hier rekenen op een ongedwongen praatje en persoonlijk advies, dat heb je niet bij de massale supermarkten.”

Voeding en gezondheid
“Mijn interesse voor voeding is begonnen toen een familielid ziek werd. Ik ben me toen gaan verdiepen in hoeverre voedsel invloed kan hebben op je gezondheid. Na een opleiding macrobiotiek is het balletje echt gaan rollen. De helende kracht van voeding en balans speelt daarbij een hoofdrol. Mensen grijpen snel naar medicijnen als ze iets mankeren of zich niet goed voelen, maar met aanpassingen in je voeding kun je naar mijn mening ook veel bereiken.”

Biologisch en biodynamisch
Bio Kleiweg ondersteunt kleine boeren en verkoopt producten die biologisch en biodynamisch zijn. “Zo verkopen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk groente en fruit van Nederlandse bodem en passen we ons assortiment aan aan wat er beschikbaar is. Ook werken we veel met producten die het keurmerk ‘demeter’ hebben. Die producten zijn biodynamisch en dat betekent onder andere dat de grond waar de gewassen op staan niet wordt beïnvloed waardoor die blijft ‘leven’. En dat is weer goed voor de biodiversiteit waar de wereld zoveel behoeft aan heeft.”