Barbershop Nikolaas

Contact

Kleiweg 103b
3051 GL Rotterdam
T: 06 – 24731622
W: www.barbershopnikolaas.nl

Openingstijden

Maandag         Gesloten
Dinsdag           10.00 – 18.00 
Woensdag       10.00 – 18.00  
Donderdag      10.00 – 18.00
Vrijdag             10.00 – 18.00
Zaterdag          10.00 – 18.00
Zondag            Gesloten

Barbershop Nikolaas

Sinds 2015 is Barbershop Nikolaas gevestigd op de Rotterdamse Kleiweg. Dit is hét adres voor mannen die hun haar willen laten knippen of hun baard willen laten scheren. 

Eigenaresse Wonny Moehamadsaleh kwam in 1996 naar Rotterdam om hier de kappersopleiding te volgen. Haar carrière begon vervolgens met een stage bij Barbershop Nikolaas, toen nog gevestigd op de Nieuwe Binnenweg, en sinds 2004 is zij eigenaresse van deze barbershop. Wonny: “Ik heb het knippen van heren echt geleerd van Nikolaas, mijn oude baas. Toen hij in 2004 van zijn welverdiende pensioen ging genieten, was het voor mij niet meer dan logisch om de zaak van hem over te nemen. Nikolaas is de tachtig inmiddels gepasseerd, maar ik zie hem nog regelmatig. Hij komt nog steeds langs in de winkel om door mij geknipt te worden.” 

Persoonlijke benadering 

Wonny knipt alleen mannen in haar shop. “Ik vind een persoonlijke benadering van mijn klanten daarbij erg belangrijk. Ik werk alleen en mijn klanten worden daarom allemaal door mijzelf geknipt. Geen wisselende kappers dus, ik merk dat veel klanten dit als prettig ervaren. En ja, natuurlijk is de sfeer bij een barbershop heel anders dan bij een damessalon! Met mannen voer je toch andere gesprekken, maar dat maakt het voor mij juist weer heel leuk.”

Goed en eerlijk advies 

Naast een persoonlijke benadering, vindt Wonny een goed en eerlijk advies erg belangrijk. Wonny: “Het is echt van belang om goed te luisteren naar de klant. Wat wil iemand precies en hoe kan ik daar het beste op inspringen? Ik merk dat veel klanten terugkomen in de salon, ze zijn blij met de manier waarop ik hen help. Knippen is mijn passie, ik wil mooie kapsels en baarden modelleren, maar het werk is nóg leuker omdat klanten mij als kapper echt waarderen. En als een klant tevreden is, ben ik dat ook.” 

Toekomst

Wonny blijft graag doen wat ze nu doet: zelfstandig haar barbershop runnen zonder personeel. “Want alleen zo kan ik de persoonlijke benadering in stand houden. En natuurlijk blijf ik graag op de Kleiweg. Het is een goede zet geweest om hier vanaf de Nieuwe Binnenweg naartoe te verhuizen. De mensen zijn er aardig, ik heb leuke klanten en daarnaast is het winkelaanbod uniek en divers. Ik kan daarom ook iedereen aanraden om eens naar de Kleiweg toe te komen!”