Actief Fysiotherapie

Contact

Kleiweg 114A
3051 GX Rotterdam

T: 010-4187644
W: www.actieffysiotherapie.nl
E: info@actieffysiotherapie.nl

 

Openingstijden

Maandag         8.00 – 12.00 
Dinsdag           8.00 – 20.00 
Woensdag       gesloten
Donderdag      8.00 – 18.00 
Vrijdag             8.00 – 14.00 
Zaterdag         gesloten
Zondag           gesloten

Actief fysiotherapie

Je kunt bij Actief Fysiotherapie terecht voor algemene fysiotherapeutische zorg, maar ook voor specifieke expertise op andere zorggebieden.

Met acht locaties verspreid over Schiebroek en Hillegersberg is Actief Fysiotherapie goed vertegenwoordigd in Rotterdam. In 2015 is de praktijk aan de Kleiweg aan het lijstje toegevoegd. “De vorige fysiotherapeut die daar zat moest stoppen door gezondheidsredenen. We hadden al goed contact dus hebben we besloten deze praktijk over te nemen”, vertelt sportfysiotherapeut en oprichter Ben de Berg. Aan de Kleiweg zijn therapeuten Sabine van Abkoude en Merel Faasen de vaste gezichten. “We vinden het belangrijk dat mensen steeds hetzelfde gezicht zien dus werken onze behandelaars in de meeste gevallen op één van de locaties.”

1982
Ben is vanaf het begin betrokken bij het bedrijf. “Ik ben Actief in 1982 begonnen in Schiebroek met drie andere fysiotherapeuten. Inmiddels zijn we met twintig collega’s die allemaal hun eigen aandachtsgebied hebben. Van sport- en bekkenfysiotherapie tot manuele- en oncologie fysiotherapie. Ook kinderen kunnen bij ons terecht. We zijn er voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar oud.”

Zelfredzaam
Ben: “Ons doel is om mensen te helpen bij het zelfstandig kunnen leven. Met behulp van verschillende methodes sporen we ze aan zelfredzaam te zijn. We bespreken de klachten en geven van tevoren aan wat de behandelmogelijkheden zijn. Eerlijk zijn over het verloop is heel belangrijk om de cliënt realistische verwachtingen te geven.”

Het vak
Het vak fysiotherapie is in de loop van de jaren behoorlijk veranderd constateert Ben. “Waar het vroeger draaide om behandelingen met warmte- en stroomapparaten, ligt nu de focus veel meer op oefentherapie in bijvoorbeeld fitnessruimten. Een goede ontwikkeling want zo kunnen we mensen echt helpen om onafhankelijk te zijn als het gaat om bewegen.”