33rd Street Coffee

Contact

Kleiweg 109A
3051 GL Rotterdam
E: hello@33rdstreet.coffee

 

Openingstijden

Woensdag  08:30-16:00
Donderdag 08:30-16:00
Vrijdag         08:30-16:00
Zaterdag     08:30-16:00
Zondag        10:00-16:00

33rd Street Coffee

Uit liefde voor koffie begonnen Simon Colijn en Merel Backers in maart 2020 33rd Street Coffee.

Doordat het koppel de eigenaren van designwinkel FIKA goed kent, wisten ze snel dat het naastgelegen pand vrij kwam. “We waren meteen enthousiast omdat we graag iets fysieks wilden opbouwen met onze passie voor koffie”, vertelt Simon. “We hebben het pand opgeknapt en in maart 2020 gingen we open. Toen kwam corona en moesten we dicht. Een flinke domper omdat we nog geen week open waren!”

 Enthousiaste reacties
Ondanks dat houdt het koppel een goed gevoel over aan de tijd dat ze open waren. Simon: “Naast die paar dagen zijn we ook in de zomer open geweest en kregen we heel veel enthousiaste reacties. Omdat we allebei ook werken als freelancer in de online industrie kunnen we ons nu daarop focussen. Maar we hopen natuurlijk snel weer open te kunnen. Ik kan niet wachten tot de zomer begint en iedereen lekker buiten kan zitten.”

Kwaliteit
Als het gaat om de producten kun je bij Simon en Merel rekenen op kwaliteit. “Werken met producten van topkwaliteit vinden we heel belangrijk. Elke keer als je komt moet je kopje koffie of thee goed zijn en hetzelfde smaken. Onze koffiebonen zijn gebrand door Giraffe Coffee Roasters en hebben we geselecteerd op welke we het beste bij de koffiebar en ons publiek vinden passen. De thee staat bekend als de beste die je kunt importeren. De gebakjes en zoetigheden komen van een goede vegan bakkerij en maken we deels zelf.”

Onthaasten
“Met de koffiebar willen we een plek creëren waar je kunt relaxen, onthaasten en op je gemak kunt werken. We hebben het clean en licht ingericht met veel planten voor een aangename sfeer. Mensen moeten niet het gevoel hebben dat ze hier binnen een kwartier weer weg moeten.”